1-1 ½ kg hamburgerryg
evt. 1 spsk smør/margarine
2-3 tsk rosmarin
2 tsk timian
Sauce:
3-4 dl bouillon
½ dl madeira/portvin
1 spsk tomatpure
1 spsk smør
1 spsk hvedemel
Salat:
½ salathoved
1 ds majskerner
1 kop løse ris.
Dressing:
1 tsk karry
1 spsk fløde
1 dl mayonnaise
lidt tomatketchup
lidt vineddike
Skindet trækkes af hamburgerryggen.
Hvis kødet er så godt som fedtfrit, smøres et tyndt lag smør/margarine på oversiden.
Hamburgerryggen lægges på et rigeligt stort stykke folie.
Krydderierne knuses let i en morter og drysses over kødet, som lægges i et ovnfast fad.
Hamburgerryggen stilles i ovn ved 180-200°C i ca. 1 ½ time.
( Tilsæt en smule vand i bunden af fadet ).
Den færdigstegte hamburgerryg skæres i skiver, anrettes med kogt broccoli og serveres med madeirasauce, majssalat og evt. kartofler.
Madeirasauce:
Bouillon smages til med madeira, lidt tomatpure, evt. lidt salt og jævnes med en smørbolle ( 1 spsk smør og 1 spsk hvedemel ). Evt. sky fra folien tilsættes saucen.
Majssalat:
salathoved snittes i strimler, skylles, afdryppes og anrettes med afdryppede majskerner samt kolde, løse ris.
Dressing:
1 tsk karry røres ud i 1 spsk fløde. Blandes i 1 dl mayonnaise og smages til med lidt tomatketchup og vineddike.