Logo

Foliestegt hamburgerryg med majssalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1-1 ½ kg hamburgerryg
evt. 1 spsk smør/margarine
2-3 tsk rosmarin
2 tsk timian

Sauce:
3-4 dl bouillon
½ dl madeira/portvin
1 spsk tomatpure
1 spsk smør
1 spsk hvedemel

Salat:
½ salathoved
1 ds majskerner
1 kop løse ris.

Dressing:
1 tsk karry
1 spsk fløde
1 dl mayonnaise
lidt tomatketchup
lidt vineddike

Skindet trækkes af hamburgerryggen.
Hvis kødet er så godt som fedtfrit, smøres et tyndt lag smør/margarine på oversiden.
Hamburgerryggen lægges på et rigeligt stort stykke folie.
Krydderierne knuses let i en morter og drysses over kødet, som lægges i et ovnfast fad.
Hamburgerryggen stilles i ovn ved 180-200°C i ca. 1 ½ time.
( Tilsæt en smule vand i bunden af fadet ).
Den færdigstegte hamburgerryg skæres i skiver, anrettes med kogt broccoli og serveres med madeirasauce, majssalat og evt. kartofler.

Madeirasauce:
Bouillon smages til med madeira, lidt tomatpure, evt. lidt salt og jævnes med en smørbolle ( 1 spsk smør og 1 spsk hvedemel ). Evt. sky fra folien tilsættes saucen.

Majssalat:
salathoved snittes i strimler, skylles, afdryppes og anrettes med afdryppede majskerner samt kolde, løse ris.

Dressing:
1 tsk karry røres ud i 1 spsk fløde. Blandes i 1 dl mayonnaise og smages til med lidt tomatketchup og vineddike.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.912 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her