1 stor kylling
3 spsk hvedemel
salt
reven muskatnød
60 g smør/margarine
2 ½ dl bouillon
1 lille selleri
2 løg
1 fed hvidløg
100 g kogt skinke
½ laurbærblad
timian
4 nelliker
15 perleløg (syltede)
150 g champignon
4 spsk cognac
1 dl rødvin
2 stk Maizenamel
Rens kyllingen og del den i 4 stykker. Bland melet med salt og reven muskatnød i en plasticpose. Ryst kyllingestykkerne heri og brun dem derefter i smør i en stegegryde.
Tag dem op og stil dem varmt.
Skræl sellerien og skær den i tynde skiver. Pil og hak løgene. Svits løg og selleri i gryden. Pres hvidløgsfedet over.
Skær skinken i terninger og læg den i gryden sammen med laurbærblad, timian, nelliker, perleløg og de rensede champignon. Lad det hele snurre ca. 10 minutter.
Læg kyllingestykkerne øverst i gryden. hæld cognac over og antænd den.
.Hæld rødvinen ved og læg låg på gryden (eller dæk med alu-folie. Stil kyllingen i ovnen ved 160º i ca. 30 minutter.
Tag retten ud, fjern laurbær og nelliker og tag forsigtigt kyllingestykkerne op. Hold dem varme.
Maizenamelet røres ud i lidt rødvin og retten jævnes.
Læg kyllingen øverst i gryden, og sæt den på bordet.
Paprika-ris eller lune flûtes passer til.