350 g couscous
6 store tomater
2 bdt forårsløg i stykker eller 4 nye løg i strimler
4 nye gulerødder i mindre stykker
1 fast grøn courgette i mindre stykker
1-2 spsk olivenolie
2 fed hakket hvidløg
1 fintsnittet rød chili
1 knivspids kanel
Saft og revet skal af ½ citron
Lidt rørsukker eller honning
1 dl fintsnittet mynte
1 dl fintsnittet basilikum
4 skiver parmaskinke eller 8 lammedeller
Hæld rigeligt koldt vand på couscousen og lad den trække 20 min.
Halvér tomaterne og pres dem forsigtigt fri for saft og kerner.
Skær tomatkødet i tern.
Sautér løg, gulerødder og courgette i en pande med høj kant i olivenolie med hvidløg, chili og kanel.
Tilsæt tomater og sautér yderligere et par minutter.
Tilsæt saft af ½ citron og smag til med lidt rørsukker eller honning.
Hæld vandet fra couscousen og vend den i det grønne.
Drys med salt og peber og læg låg på.
Damp ca. 5 min.
Vend krydderurter og den fintrevne citronskal i og smag evt. til med mere salt, sukker og peber.
Server med skinke eller lammedeller.
Til madpakke kommes salaten i en bøtte og skinke eller deller pakkes ind i madpapir.