Her er en original, amerikansk opskrift på baked beans. Det er noget tidskrævende at lave. Den er mindst lige så god dagen efter, eller holder sig udmærket på frost. Hvis du ikke har husket at lægge bønner i blød, så kan du godt bruge hvide bønner fra dåse.
½ dl tørrede hvide bønner
¼ dl sirup
1 spsk brun farin
1 løg, grofthakket
1 spsk sennepspulver (eller sennep)
1 spsk worcestershire sauce
1 dl æblejuice eller æblecider
1 ds koncentreret tomatpure
salt og peber
Bønnerne lægges i vand natten over.
Skyl dem godt og kog dem møre i vand sammen med løget.
De skal have ca. 1 time.
Bland alle de øvrige ingredienser sammen i en gryde og opvarm det langsomt under omrøring til sukkeret er opløst.
Bland bønnerne i og kom hele portionen i et dybt, ovnfast fad.
Hvis det synes lidt for fast, kan du røre lidt mere vand i.
Dæk fadet til og stil det ind i en 180ºC varm ovn i fem kvarter.
Låget / alufolien tages af efter den halve bagetid.
Spis bønnerne med ristet bacon, skiver af kogt skinke eller salat.
Og i hvert fald noget godt brød.