En pragtfuld sammensætning fra Sydtyskland! Luftig og pikant æggekage, saftige æbler og røget skinke
50 g røget skinke
1 rødt æble (150 g)
1 spsk citronsaft
3 spsk smør
2 æg (delt i hvide og blommer)
salt og peber
muskat
6 spsk mælk
60 g hvedemel
½ tsk bagepulver, strøget
2 spsk olie
Den fintskårne røgede skinke skæres i 3 cm brede strimler.
Æblerne deles i kvarte, udkernes, skæres på tværs i smalle stykker og blandes med citronsaften.
Smelt 2 spsk smør.
Æggeblommerne, lidt salt, peber, muskat, mælk, hvedemel, bagepulver og smeltet smør røres sammen.
Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen.
Olien varmes op på en slip-let pande (20 cm ø).
Skinke og æbler steges let og tages op igen.
Resten af smørret smeltes, dejen hældes i panden, og æggekagen steges ved middel varme i 5-7 minutter.
Massen skæres i kvarte, vendes og steges i yderligere 5 minutter.
Nu plukkes æggekagen i stykker. Derved opstår den typiske "Schmarren". Æblestykkerne og baconstrimlerne vendes i, og det hele steges videre et øjeblik. Kvark med krydderurter passer til.
FRA ÆGGEKAGE TIL SCHMARREN
Den gyldenbrune æggekage rykkes fra hinanden på panden ved hjælp af en gaffel og en paletkniv.
Pr. portion: 16 g protein, 50 g fedt, 32 g kulh. = 644 kcal