At spise suppe er tradition i Ukraine og Soljanka er en af
landets favoritter. Slippen skal være stærk og have en let syrlig smag.
• Hvis du vil skære yderligere ned på fedtet, erstatter du
pølsen med 200 g fintstrimlet kål.
Lad kålen simre mør i suppen.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 1 time. 4 portioner
# Råvarer til Soljanka ukrainsk:
500 g kalvekød (benfri bov)
1¼ l bouillon (terning eller fond)
2 løg
1 stor syltet agurk
4 wienerpølser
1 spsk olie
½ tsk sambal oelek
1 tsk salt
¼ tsk hvid peber
2 dl cremefraiche
1 citron
12 sorte oliven, udkernede
1 spsk hakket persille
*
Fremgangsmåde:
1 Læg kødet i bouillonen og bring det langsomt i kog.
Skum, læg låg på og lad simre ca. 50 min. ved svag varme,
til kødet er gennemkogt.
Tag kødet op og lad det hvile ca. 15 min.
Si bouillonen og hæld den tilbage i gryden.
2 Pil løgene og skær dem i store tern.
Skær agurken i tern.
Skær pølserne ud i små skrå snitter.
Opvarm olien i en gryde og steg løgene blanke.
Tilsæt agurken og lad den stege med en kort stund.
3 Skær kødet i tern, ca. 2x2 cm og læg dem i bouillonen.
Tilsæt sambal oelek, agurke- og løgblandingen og
pølsestykkerne.
Varm det hele igennem uden at det koger.
Smag til med salt og peber.
4 Skyl citronen og skær den i skiver.
Hæld suppen op i varme tallerkener.
Skyl citronen og skær den i skiver.
Læg lidt creme fraiche i, garner med citronskive og oliven
og drys med persille.
Tips & råd
For at få en klar bouillon og mørt kød skal det kun koge på
svag varme.
Bliver bouillonen for stærk kan du spæde med lidt varmt
vand.
Hæld den færdige bouillon gennem et fugtet viskestykke som
er lagt i en si.
Så sis det grumsede fra og bouillonen bliver klar og fin.
PR. PORTION: Energi: Kcal 469 = kj 1969
Kulhydrat 9 g Protein 34 g Fedt 33 g (63%) Fibre 1 g