Logo

Fransk steg og chokoladetærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fransk steg og chokoladetærte

 

En god steg med sauce og kartofler er en klassiker, der gør lykke. Især hvis den er efterfulgt af en lækker chokoladetærte med friske hindbær.

 

Fransk steg med blomkål, nye kartofler og bearnaisesauce

Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: ca. 1 time. Kødet er fryse-egnet. (4-5 personer)

 

¾-1 kg fransk steg (se tips)

1 spsk olie

salt og friskkværnet peber

 

Tilbehør:

1 kg nye kartofler (skrubbede)

2 spsk olie

4-5 kviste frisk rosmarin

½-¾ blomkålshoved

1 spsk smør

2 spsk hakket bredbladet persille

 

Bearnaisesauce:

3 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

1½ spsk hvidvinseddike

150 g smeltet smør

1 spsk hakket estragon

evt. 2 spsk kraftig sky (indkogt kødsaft fra stegen)

 

Pynt: grønne salatblade

*

 

Brun stegen i olie og krydr med salt og peber.

Læg stegen i et ovnfast fad og sæt det i ovnen ved 150 °C i ca. 1 time, eller til stegens kernetemperatur er 65 °C målt med stegetermometer.

Lad stegen hvile i 15 min.

 

Kartofler: Vend kartoflerne med olie og rosmarin i et ovnfast fad.

Sæt det i ovnen sammen med stegen i 30 min.

Når stegen hviler, sættes temperaturen op til 225 °C og kartoflerne steges gyldne og møre 10-15 min.

 

Stegt blomkål: Steg blomkål gyldent i smør (3-4 min. på en pande) og drys med persille.

 

Sauce: Pisk æggeblommerne med eddike i en gryde over svag varme, til det er cremet.

Tilsæt det smeltede smør først dråbevist og derefter i en tynd stråle.

Saucen må ikke blive mere end 70 °C.

Smag til med frisk estragon, evt. sky, salt og peber.

 

Skær kødet i tynde skiver og server med ovnbagte kartofler, stegt blomkål, frisklavet bearnaisesauce og evt. grøn salat.

 

Tips: En fransk steg er en klassisk kalvesteg snøret med spæk. Udskæringen kan være kalveklump eller endnu bedre tykstegsfilet, der kan steges rosa. Spækket bruges til at beskytte kødet under stegningen, men serveres ikke nødvendigvis med. Fransk steg kan også snøres med bacon.

 

Fransk steg og chokoladetærte

 

Chokoladetærte med hindbær

Arbejdstid: 40 min. Hviletid: 1 time Bagetid: ca. 30 min. Fryse-egnet, men mister sprødhed.

8 stykker

 

#

100 g smør

175 g hvedemel

1 æg

150 g mørk chokolade

½ liter piskefløde

350 g friske hindbær

*

 

Tærtebund: Smuldr smør og mel sammen og saml dejen med æg.

Lad den hvile i køleskabet i 30 min.

Rul dejen ud, beklæd en tærteform og prik bunden med en gaffel.

Tryk siderne godt til i kanten.

Bag tærten ca. 10 min. ved 200 °C.

Skru ned og bag videre i ca. 20 min. ved 175 °C, til tærtebunden er sprød og gennembagt.

 

Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad.

Pensl tærtebunden med chokolade og lad det størkne.

Pisk fløden til blødt skum og vend de rensede hindbær i.

Fordel hindbærskummet i tærten lige før servering.

 

Fransk steg og chokoladetærte

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 4.908 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her