Logo

Tofu

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg soyabønner
4-5 tsk nigari salt, eller 4 spsk citronsaft
Tilstrækkeligt vand

Læg 1 kg soyabønner i blød i koldt, kogt vand natten over.
Næste dag hældes iblødsætningsvandet fra og bønnerne skylles og blendes fint i en elektrisk blender med ca. 4 så meget vand som bønner.
Bring det hele til kogepunktet under omrøring i en stor gryde, og lad det simre i nogle minutter.
Hæld massen gennem gaze, eller saftklæde, og pres mælken ud.
Den resterende masse (fibre) kan evt. koges op igen med lidt vand for derefter at blive presset påny.

Soyamælken holdes varm (under kogepunktet).
4-5 stk nigari salt blandes med lidt koldt vand og røres meget forsigtigt i
soyamælken (evt. kan bruges 4 spsk citronsaft i stedet for nigari - eller 1-2 dl almindeligt havvand).
Lad den stå under låg i 10-20 min. Ind i mellem røres forsigtigt.
Proteinet i tofu'en vil stivne, og "vallen" vil udskille sig helt derfra.
Læg den stivnede masse i et gazeforet dørslag - eller en tofuboks - med en hulske.
Lad den stå under pres i 30 min. til 1-2 timer, afhængigt af, hvor fast, man ønsker tofu'en.
Den opbevares i et glas med koldt vand, der bør skiftes hver dag.
På den måde kan den holde sig i flere uger i køleskabet.
Opskriften er udvalgt med relevans for Kinesisk Medicin.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.380 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her