Peberfrugten stammer fra Mellem- og Sydamerika. Den kom til
Europa med de opdagelsesrejsende og har siden været en populær spise. Den
kaldes også spansk peber eller sød peber. De umodne peberfrugter er grønne.
Nogle af sorterne holder sig grønne, mens andre bliver røde, orange,
gule hvide eller blåsorte ved modning. Den grønne peberfrugt er mere intens i
smagen og knap så sød som de andre, men til gengæld er holdbarheden
længere.
Tips til tilberedning
• Fjern stilk, frøstol og frøene og skyl den grundigt
• Anvendes rå, kogt/dampet, stegt, grillet, i
wokretter/sammenkogte retter eller bagt
• Grill dem hele i ovnen på høj varme til de er sorte i
skrællen. Lig dem i en frostpose i køleskabet til de er kølet ned og pil
skindet af. Skær dem fx i lange strimler og brug dem i en salat, på en pizza,
til det mexicanske måltid, eller lav en af de grillede peberfrugter, olie,
citron og oliven
• Fyldt peberfrugt med en blanding af hakket kød, grøntsager
og ris
• Mini peberfrugt fyldt med en lækker tunsalat, perfekt at
have med på farten
Vidste du at...
Peberfrugt er i familie med chili. Styrken ligger på nul, på
den berømte Scoville Scala, som er den man bruger til at måle styrken af
chilien.
Opbevaring
I køleskab. Holdbarhed 12-14 dage.
I sæson
April til Oktober