Kirsebær er en fællesbetegnelse for to forskellige
stenfrugtarter, kaldet sødkirsebær og surkirsebær. Sødkirsebær indeholder 10%
sukkerarter og anvendes naturel. Surkirsebær har et stort syreindhold og
anvendes derfor til grød, saft, sauce og syltning. Farven kan variere fra gul
over lyserød til mørkerød og sort. Friske kirsebær skal være blanke og saftspændte
uden pletter og stød. Indeholder især C-vitamin og er rig på antioxidanter.
Tips til tilberedning
• Søde kirsebær er mest velegnet som forfriskende sommerfrugt
• Søde kirsebær kan spises direkte fra bakken, men det er
altid en god idé at skylle dem i koldt vand
• Løsfrosne kirsebær uden stilk, med sten er geniale som
isterninger i champagne eller mousserende vin
Vidste du at...
Der findes ca. 1200 dyrkede arter af kirsebær!
Opbevaring
I køleskab. Holdbarhed 4-5 dage.
I sæson
Juli til September