Kinakål er et super sprødt og meget saftigt kål med en sart
smag. Bladene er brede med en bred stok i midten og en lysegrønne kruset
top.
Kinakål smager bedst, hvis man tænker på den som en kål og
bruger den på samme måde som man gør i asiatiske lande; i supper og i lynstegte
retter eller som tilbehør, hvor den bare steges og vendes med østerssauce og
hakket hvidløg.
Kinakål kan også bruges til salater, bedst sammen med andre
grønsager og med stærke asiatiske dressinger. Til salater er det bedst at
snitte den fint i den brede ende, hvor stokken i bladene fylder mest, ellers
bliver de lidt kedelige at tygge i. Toppen kan snittes grovere for at bevare
sprødheden.
Tips til tilberedning
• Kinakål er på grund af sine sprøde blade velegnet til at
tage med på picnic og skovtur. Bland en lidt sød yoghurtdressing, hæld
dressingen i en skål, og læg snittet salat ovenpå. Så er det hele blandet, når
I når frem.
• Kinakål kan fint erstatte hvidkål i råkostsalater.
• Kinakål er velegnet som sprødt indslag i sandwich
• Kinakål kan kun tåle at blive tilberedt kort tid, ellers
mister den sin lækre sprødhed. Skal kålen lynsteges, er det godt at lave store
grove stykker af både stokken og bladene - begge dele kollapser meget hurtigt
ved varmetilberedning og bliver til næsten ingenting, fordi grønsagen er så
vandholdig. Steg gerne stokken lidt først og tilsæt bladene i sidste øjeblik.
Opbevaring
Kinakål opbevares i en plastpose i køleskabet.
I sæson
Juni til December