Hindbær findes vildt i naturen i hele Europa, men findes
også i Asien. Hindbær er en flerfoldssamfrugt, med mange små, røde stenfrugter.
De findes både vilde og dyrkede. De smukke hindbær har en fin og meget
aromatisk smag med en syrlig tone. Vilde hindbær er små og særligt aromatiske.
Hindbærret er et sart bær og skal ligge i ét lag, da det ellers bliver
mast.
Tips til tilberedning
• Hindbær spises oftest helt friske eller bruges som pynt på
kager eller desserter.
• Prøv også at bruge hindbær i en grøn salat. De bidrager
med et helt fantastisk twist i salater.
• Mos eller blend en bakke hindbær (250 g) med 100 gram
sukker og en tsk citron. Brug pureen som topping på en skive vaniljeis eller i
en pandekage.
Vidste du at...
Der både findes røde, gule, sorte, orange og hvide
hindbær.
Opbevaring
Hindbær skal opbevares i køleskab men de har en meget kort
holdbarhed på ca. 1-2 dage.
Du kan godt vælge at fryse hindbær ned. Hvis de skal bruges
til grød eller lign. kan de fryses sammen i en stor pose. Hvis du vil bruge
bærrene hele kan det være en god idé at løsfryse dem, så de ikke fryser sammen
til en klump. Så snart i de enkelte bær er frosne kan de efterfølgende
opbevares i fryseren i samme pose.
I sæson
Juni til Oktober