Logo

Brombær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brombær

 

Brombær er en flerfoldssamfrugt med mange små blåsorte stenfrugter, der er saftige og meget aromatiske. Planten findes vildvoksende overalt i Danmark. Brombær skal både være sorte ved høst og slippe stilken let når de plukkes, ellers er de ikke modne. De er rige på E-vitamin, C-vitamin, K-vitamin og har desuden et højt indhold af kostfibre. Brombær smager bedst lige efter høst og er utrolig følsomme for stød og skal helst ligge i et lag.

 

Tips til tilberedning

• Spis brombærrene som de er, i desserter og bagværk, samt syltning

• Prøv at tilsæt dem i din sommersalat

• Brug dem på yoghurten om morgenen

 

Vidste du at...

Hvis spidsen af grenene rammer jorden, slår de rødder.

 

Opbevaring

I køleskab. Holdbarhed 2-3 dage.

 

I sæson

August til Oktober

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.156 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her