Logo

Brøndkarse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brøndkarse

 

Brøndkarse findes over det meste af Europa som en vildvoksende urt - også i Danmark. Det er en flerårig plante af korsblomstfamilien. Den dyrkede brøndkarse nedstammer fra den vilde urt. Brøndkarse har en nøddeagtig, lidt skarp og pikant smag. Brøndkarse er næst efter almindelig karse vel den mest almindelige krydderurt i Danmark. Den er rig på C-vitamin, A-vitamin og jern. 

 

Tips til tilberedning

• Er først og fremmest velegnet som pynt, men egner sig også til at blande sammen med andre friske krydderurter, i kryddersmør og i omeletter

 

Vidste du at...

Brøndkarse er en sumpplante, som nemt kan dyrkes i en vandtæt beholder, f.eks. en altankasse.

 

Opbevaring

Opbevares i plastpose eller bøtte med låg i køleskab.

 

I sæson

Januar til December

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.522 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her