400 g okseinderlår eller oksefilet
2 spsk olivenolie
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
4 store modne tomater
2-3 røde chili
150 g oliven
1 bundt basilikum
400g tagliatelle (båndpasta)
frisk salat efter eget ønske
1 limefrugt
2 spsk olivenolie
salt
friskkværnet peber
Skær oksekødet i strimler på 3 cm. i længden og 1 cm, tykke.
Varm 2 spsk olivenolie i en rummelig gryde og brun kødet i 2 minutter.
Skræl løgene og hak dem fint.
Pil hvidløgene og hak dem.
Skær tomaterne i kvarte og kom det hele i gryden og lad det stege med
yderligere 2 min.
Halver chilien og fjern kernerne.
Skær dem i fine strimler og kom dem i gryden til resten sammen med
oliven.
Skru ned for varmen og lad nu gryderetten simre under låg i 20 min.
Smag til med salt og peber og plukket basilikum.
I en gryde bringes letsaltet vand i kog.
Kom så båndpastaen i og lad den koge ca. 8-10 min. til den er "al dente".
Eller se efter på anvisningen på pakken.
Hæld så vandet fra, evt. gennem et dørslag og vend så pastaen ned i
kødsaucen.
Skyl salaten, tør den og riv den i mindre stykker.
Kom den i en skål og vend den med saften fra limefrugten, 2 spsk
olivenolie og et drys salt.
Server pastaretten med salaten og frisk brød.