4 steaks af velhængt oksefilet eller tykstegsfilet á 180-200 g
god jomfruolivenolie
groft salt
sort peber fra kværn
Fyld:
1 finthakket rødløg
2 fedhvidløg (Flere hvis du er helt vild med det ?)
2-3 fuldmodne tomater
100 g bacon i tern
150 g skivede markchampignon
groft salt
sort peber fra kværn
½ tsk oregano, tørret
50 g smør
Tilbehør:
Flute
Råstegte kartofler
Brøndkarse og/eller mikset salat/tomatsalat
Bank bøfferne let. Det er ikke nødvendigt at gå helt amok med kødhammeren, hvis kødet ellers er mørt.
Saml dem så de igen ligner "en ny udskæring". Tør evt. kødsaft af med lidt køkkenrulle, så de er helt tørre. Brun hurtigt steakene i hed Jomfruolie på en pande, uden at stikke i dem med en gaffel. Man bruner kødet for at lukke porerne, så det vil være dumt, at stikke "hul" på dem igen. Tag bøfferne af panden og lad dem falde lidt til ro.
Aftør panden og kom smørret på. Når det er bruset op, tilsættes de finthakkede rødløg, der lige skal have til de bliver klare. Tilsæt derefter marksvampe og bacontern i og giv det en tur på ca. 1 min. Så drønes tomatbådene på og det hele småkoger i 3 min. Så tilsættes oregano, salt, peber og sluttelig de finthakkede / pressede hvidløg. (Hvidløgssmag kan koges/steges væk. Derfor skal det tilsættes til sidst.)
Placér hver enkelt bøf på et relativt stort stykke folie og krydr bøfferne med peber og lidt salt. Fordel fyldet på de 4 "pakker" og dryp væden fra fyldet hen over.
Pak folien omkring bøfferne, så det er tæt. Læg pakkerne i et ovnfast fad eller i bradepanden og skub dem ind i en rasende varm ovn på minimum 275ºC. hvor de skal stå i 5 - 8 min. afhængig af tykkelsen på steakene.
Server "pakkerne" let åbne på et fad. Gæsterne skal selv have lov til at pakke "gaven" op. Stil i stedet en tom tallerken ind på bordet, til det brugte "gavepapir".
Server med ovennævnte tilbehør.