Logo

Shepherds Pie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Shepherds Pie

 

En engelsk klassiker, som passer godt til denne årstid. Retten er også god til rester: vend en rest kødsauce og en rest tilberedte grønsager sammen. Smag til, fyld det i fadet og dæk med kartoffelmos.

Arbejdstid: 25 min. Stege/koge/bagetid: 40 min. Fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

#

300 g hakket okse- eller lammekød

1 løg

1 fed hvidløg

1 spsk olie

375 g frossen grønsagsblanding (eller friske grønsager gerne en rest)

2 spsk hvedemel

2 dl bouillon eller vand

2 spsk konc. tomatpuré

¼ tsk timian

¼ tsk rosmarin

Worcestershiresauce

 

Kartoffelmos:

500 g kartofler til mos

1 dl mælk

15 g smør

salt og peber

*

Tænd ovnen på 200 °C.

Pil løg og hvidløg, hak dem fint og brun kødet på en pande med olie

Tilsæt løg og hvidløg, steg under omrøring og tilsæt grønsager.

Rør melet i og tilsæt bouillon, tomatpuré og krydderier.

Lad retten simre 15 min.

Smag til med Worcestershiresauce, salt og peber.

 

Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker.

Kog dem helt møre i letsaltet vand 15-20 min.

Hæld vandet fra og mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller en stor gaffel.

Tilsæt varm mælk og smør og smag til med salt og peber.

 

Læg kødretten i et ovnfast fad og fordel mosen over.

Sæt fadet i ovnen 15-20 min. til overfladen er gylden.

 

TIPS: Drys evt. overfladen med revet ost, før fadet sættes i ovnen.

 

Shepherds Pie

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.759 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her