500 g oksefilet/oksemørbrad i tern
500 g kalkunfilet i tern
500 g små forstegte frikadeller
500 g hele rensede champignon
6 wienerpøser skåret i mindre stykker
½ flaske rødvin
½ l grønsagsbouillon
2 laurbærblade
1 kvist timian
6 peberkorn
Grundsauce:
cheasy fraiche 500 ml
cremefraiche 18% ¼ l
Sauce 1:
konc. tomatpuré
paprika
cognac
salt og peber
Sauce 2:
hakket persille
ca. 1 tsk sennep
salt og peber
cognac
evt lidt citron- eller lemonsaft
Sauce 3:
hakket løg
fintklippet dild
ca. 1 tsk sennep
soyasauce
cognac
salt og peber
Rødvin og grønsagsbouillon samt krydderier koges op i en gryde.
Kan herefter stå og trække til fonduen skal bruges.
Hældes rygende varm i fonduegryden og sættes over blusset.
Kødet og champignon anrettes på fad.
De 3 saucer kan tilberedes et par timer før.
Grundsaucen blandes, herefter deles den op i 3 skåle.
Resten iblandes efter smag.
Pyntes med hhv paprika, persille og dild og stilles i køleskab til brug.
Tips: Forskellige salater og brød kan serveres til.