4 personer:
4 bøffer af afpudset oksefilet (i alt 600 g)
1 kg tomater
4 hele hvidløg
10 g smør/plantemargarine
½ spsk olie
timian, salt og peber
1 person:
1 bøf af afpudset oksefilet (150 g)
250 g tomater 1 helt hvidløg
2 ½ g smør/plantemargarine
⅓ tsk olie
timian, salt og peber
Pak hvidløgene enkeltvis ind i bagepapir.
Halver tomaterne og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl dem med olie og drys med timian, salt og peber.
Sæt hvidløg og tomater i ovnen ved 1400 i 3-4 timer.
Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem på en varm pande med smør/plantemargarine ca. 3 minutter på hver side. Skær toppen af de bagte hvidløg og server dem til bøfferne sammen med de bagte tomater.
Hvidløget spises ved at man presser hvidløgsfeddet op af skallen.
Det er helt blødt og kan smør/plantemargarinees på brød eller spises fx. i en bagt kartoffel.
Energi pr. portion: 1561 kJ/375 kcal Protein: 41,1% Fedt: 29,8% Kulhydrat: 29,1%