4 skiver oksefilet á ca. 200 g
2 spsk hel sort eller grøn peber
½ tsk sennepspulver
2 spsk solsikkeolie
4 spsk cognac
2 dl cremefraiche
Lad kødet stå ved stuetemperatur en halv time før tilberedning, det gør kødet mere mørt.
Dup kødet med køkkenrullepapir.
Stød peberkornene i en morter.
Drys sennepspulveret over kødet.
Kom de knuste peberkorn på en tallerken.
Vend kødet i peberet og tryk det godt ind i kødet.
Varm olien op på en tykbundet stegepande.
Steg kødet 2-3 min. pr. side for rød, 3-4 min. pr. side for medium og 5-6 min. pr. side for gennemstegt.
Læg kødet på et varmt serveringsfad, dæk det til og hold det varmt.
Tag stegepanden af varmen, tilsæt cognac og pisk godt.
Hæld cremefraiche i, sæt panden tilbage på varmen og lad småkoge 2 min. under omrøring.
Hæld saucen over kødet og servér straks med stegte eller bagt kartoffel og friske grønsager.
Tips: Grøn peber er den umodne frugt fra peberbusken "Piper Nigrum". Den har en noget mildere smag end sort peber.