Der ser ud af noget - til 4 sultne som tilbehør:
1 dl fløde
1 ¼ dl mælk
500 g melede kartofler
1 spsk smør til fadet og til smørklatter
salt og friskkværnet peber
frisk reven muskatnød
50 g reven emmentaler
Rør fløde og mælk sammen.
Skyl kartoflerne og skræl dem, skær eventuelle mørke og grønne pletter væk.
Skær kartoflerne i tynde skiver eller snit dem.
Forvarm ovnen til 180° (varmluft 160°).
2 Gnid et ovnfast fad med smør, læg kartoffelskiverne taglagt, krydr hvert lag kartofler med salt, peber og lidt muskat. Hæld flødeblandingen ved, drys osten over og læg
smørklatterne i passende afstand ovenpå. Bag gratinen i ovnen 50.minutter, indtil kartoflerne er møre og gyldne.
Smager godt sammen med: andesteg, oksefilet - eller simpelt hen bare en skøn salat !
kj pr. portion: 1000