300 g oksefilet, tyndtskåret
1 rødløg, skåret i tynde både
1-2 spsk thailandsk grøn currypasta
125 g sukkerærter, tyndtsnittede på langs
1,5 dl vand
1 lille bundt basilikumblade
Forvarm en teflonbelagt wok eller stor stegepande.
Tørsteg kødet i 2 minutter, tag det derefter op med en hulske og lad saften blive.
Opvarm igen wok eller pande og tørsteg løget i 1 minut, indtil det er blødt.
Tilsæt currypasta og svits i ca. 1 minut yderligere.
Tilsæt derefter sukkerærter og vand.
Kom kødet tilbage i gryden og tørsteg i yderligere et par minutter.
Når kødet er færdigstegt kommes basilikum i og retten tørsteger i 30 sekunder.
Serveres straks, eventuelt med kogte ris til.
kJ 536; protein 17 g; fedt 5 g; kulhydrat 4 g
Variation: Grøn kylling med limeblade (4 personer)
300 g kyllingekød, skindet fjernet, derefter skåret i terninger
1 rødløg, skåret i tynde både
2 spsk thailandsk grøn currypasta
125 g sukkerærter, skåret i tynde strimler på langs
1,5 dl vand
4 kaffir limeblade
Følg vejledningen i hovedopskriften, men anvend kyllingekød i stedet for oksekød.
Tilsæt kaffir limeblade sammen med sukkerærterne.
Færdiggør som i hovedopskriften, og tag kaffir limebladene op inden servering.