1 - 1 ½ kg oksefilet (tyndsteg eller tyksteg)
150 g brun farin
150 g rasp
1 strøget spsk salt
2 tsk groftmalet peber
150 g smør eller olie
3 spsk skårne krydderurter (fx. estragon, salvie, merian)
Læg kødet i et ildfast fad eller bradepande.
Fadet må ikke være for stort, og kødet skal være pænt afpudset.
Rør de øvrige ingredienser sammen og smør kødet godt ind i blandingen.
Sættes i en gennemvarm ovn ved 200°C i 10 min.
Tag stegen ud og lad den hvile i 10 min., mens varmen i ovnen sænkes til 175°C.
Lad stegen stege videre i 20 - 25 min.
Derefter tages den ud og hviler under et klæde i 10 - 15 min. inden servering.
Det får saften til at fordele sig i kødet.
Med disse stegetider er kødet rødt, men vil du have den medium stegt, skal den have 10 min. mere i ovnen.
Bruger du tykstegsfilet skal stegetiden under alle omstændigheder udvides med 10 min.
Serveres fx. med bagte kartofler, masser af grøn salat og Kold sennepssauce:
Et par spsk sennep røres op med et par dl cremefraiche og smages til med reven ost. Stegen er også fin at servere kold med masser af kartoffelsalat.