Logo

Forloren hare 3

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Forloren hare 3 

 
En god opskrift på Forloren hare fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder.
Forberedelse: 1 time 20 min. Tilberedning: 20 min. Portioner: 4

 
# Ingredienser
500 g hakket oksekød
2 tsk salt
¼ tsk peber
½ tsk ingefær
½ tsk tør gul sennep
1 æg
1 spsk revet løg
4-6 spsk vand eller bouillon
3 spsk rasp
1 lille pakke skiveskåret bacon
ca. 2 dl bouillon
ca. 1 dl piskefløde
1-2 tsk rønnebær- eller ribsgelé

 
TILBEHØR:
Hasselback kartofler, rønnebær- eller ribsgele, usødet æblemos.

 
* Tilberedning
Ælt kødet med krydderier, æg, væske og rasp.
Form farsen til et aflangt brød.
Læg det i et velsmurt, ildfast fad eller lille bradepande.
Læg baconskiverne tæt sammen på skrå over kødet.
Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 min.
Hæld bouillon og fløde ved kødet, når det er let brunt.
Dæmp varmen til 170 °C og videresteg »haren« i 40-45 min.
Dryp af og til »haren« under stegningen.
Hæld stegeskyen fra haren gennem en sigte op i en kasserolle.
Spæd evt. skyen op med mere bouillon og fløde.
Lad skyen indkoge, og smag den til med lidt gelé.

 
SERVERING:
Læg haren på et bræt og skær den for i ikke for tykke skiver.
Server den med hasselback kartofler, æblemos, rønnebær- eller
ribsgelé samt skysaucen.

 
HASSELBACK KARTOFLER:
Beregn så mange mellemstore kartofler som familien spiser.
De skrælles og skæres i tynde skiver ca. 2/3 igennem.
Kartoflerne pensles med lidt olie og drysses med salt.
Kartoflerne lægges ved siden af haren, når denne sættes i ovnen.
Så er kartofler og »hare« færdige samtidig.

 
Tips:
Saucen kan jævnes med ganske lidt Maizena udrørt i lidt fløde og
evt. farves med lidt kulør.
Den kan også smages til med 1-2 tsk Dana blue ost, som er moset
gennem en sigte, inden den piskes i saucen.
Farsen kan krydres med muskat i stedet for nævne krydderier.
Man kan også drysse lidt tørret enebær over farsen,
inden baconskiverne lægges på.
Ubagt forloren hare er velegnet til dybfrysning.
Farsen lægges i alufoliebakker og dybfryses.
Inden »haren« sættes i ovnen, lægges baconskiverne over.
Bacon har ikke så lang holdbarhed som farsen.
Haren sættes uoptøet i ovnen ved 170 °C i 1¼-1½ time,
til den er gennembagt.

 
Se alle de bedste opskrifter med hakket kød

✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Grill, Tøm køleskab,
 Mad til 1 person, Menuer, For børnekokke, Mad på 30 min, Airfryer og meget mere
Få de bedste madopskrifter med madABC.dk - Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 363 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her