Logo

Benløse fugle med parmaskinke og rodfrugtmos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Benløse fugle med parmaskinke og rodfrugtmos

 

Disse benløse fugle hår fået et lille italiensk twist med parmaskinke, ag saucen er smagt til med balsamico. Server med en mos af rodfrugter, og du har en rigtig smovse-ret.

Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid: 70 min. Fryseegnet. 4 personer.

 

Benløse fugle:

500 g okseinderlår i skiver (bankekød)

2 fed hvidløg

friskkværnet sort peber

evt. 8 stilke timian

8 skiver parmaskinke

2 spsk hvedemel

15 g smør eller 1 spsk olie

6 dl vand

1-2 spsk balsamico

 

Rodfrugtmos:

½ knoldselleri (eller 3 pastinakker eller persillerødder)

3 gulerødder

800 g kartofler

salt og peber

Drys: persille

*

 

BANK kødet fladt med hånd roden eller med den flade side af en kødøkse.

HAK de pillede hvidløgsfed fint, og drys dem på kødet.

Krydr med peber og drys evt. med timianblade.

 

RUL kødet sammen, men ikke for stramt.

Rul et stykke parmaskinke omkring hver kødrulle, og fæstn den med en kødnål eller tandstikker.

 

VEND rullerne i mel, og brun dem på alle sider i smør eller olie på en pande eller i en stegegryde.

Tilsæt vand, og kog forsigtigt op.

Skru ned til lav varme, og lad kødet simre ved lav varme under låg i 1 time.

 

SKRÆL selleri, gulerødder og kartofler, og skær dem i grove stykker.

Kog dem helt møre i letsaltet vand ca. 20 min.

 

HÆLD vandet fra grønsagerne, og gem det.

Mos grønsager og kartofler til en grov mos.

Spæd med lidt af kogevandet til blød konsistens, og smag mosen til med salt og peber.

 

SMAG saucen til med balsamico, salt og peber, og server de benløse fugle med rodfrugtmos og et drys friskhakket persille.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.788 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her