Logo

Bøf med rødvinssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bøf med rødvinssauce

 

Du kan både bruge friskhakket, magert oksekød eller "rigtige" oksebøffer. Saucen er god til begge dele.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Stege/kogetid: 18 min.

 

#

2 hakkebøffer af magert, hakket oksekød

eller 2 bøffer af oksefilet, oksemørbrad eller tyndsteg

1 spsk olie

2 skalotteløg

1 dl rødvin

1½-2 dl oksefond/bouillon

25 g koldt smør

 

Tilbehør: fx stegte kartofler og grønsager

*

 

Krydr bøfferne med salt og peber, og brun dem på en varm pande med ½ spsk olie ved stærk varme.

Skru ned for varmen, og steg hakkebøffer 5-6 min. og "rigtige" bøffer 2-3 min. på hver side.

Tag bøfferne af panden, og hold dem varme.

 

Pil skalotteløgene og hak dem fint.

Steg dem i resten af olien på panden i et par min.

Tilsæt rødvin, og lad det koge ind et par min.

Tilsæt fond/bouillon, og kog det ind til en sirupsagtig konsistens - ca. 8 min.

Tag panden af varmen, og pisk smørret i saucen.

Smag til med salt og peber, og server bøfferne med sauce og det valgte tilbehør.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.966 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her