½ dl olivenolie
1 løg
5 fed hvidløg
¾ - 1 kg modne tomater (eller 2 dåser)
1 bundt persille
blade fra 1 lille kvist timian
1 laurbærblad
1 – 2 små stærke chili
2 spsk hvidvin (eventuelt)
salt og peber
Hak løget fint og sauter det i olie til stykkerne er bløde og lidt gyldne. Pres hvidløgene ned i, sammen med finthakkede chili.
Sauter ca. 30 sekunder og tilsæt derefter tomaterne, skåret i kvarte,
samt krydderurterne.
Kog med låg ca. 10 minutter og uden låg i ca. 5 minutter.
Fjern laurbærbladet og gnid resten gennem en sigte.
En blender kan bruges, men det giver ikke nær så fint et resultat, idet kerne kun knuses delvist, mens de helt fjernes ved at benytte en sigte.
Konsistensen korrigeres nu ved eventuelt yderlig dampning eller
tilsætning af vand.
Varm saucen op igen og smag den til, men tilsæt aldrig jævning.
Tips: Man kan tilsætte lidt tomatkoncentrat, hvis man fx. har været
uheldig og få nogle vandede tomater – og der derfor mangler lidt tomatsmag.