Logo

Hummer-, skaldyrs fond - Americaine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg hummerskaller eller andre skaldyr, fx. krebs
200 gr urter:
Gulerødder
Løg
Porre
Fennikel
Persille stilke
Timian kviste
2 spsk tomatpure
1 dl cognac
5 dl hvidvin
5 dl fiskefond (fiskefumet)
Salt
1 dl hvidvin

Hummerskallerne brunes i hed olie, på en pande eller i en gryde. Urterne tilsættes og brunes, overhældes med cognac og flamberes. Tomatpure, hvidvin og fiskefumet tilsættes, evt. vand til det dækker. Koges op, afskummes og salt tilsættes. Skallerne knuses derefter fx. i en skål med en kødhammer. Hældes tilbage i gryden og koges - ca. 20 min. Sigtes gennem fin trådsigte.
Opbevares på køl, kan også fryses i fx. plasticposer.

TIPS: Americaine bruges til feks hummer sauce, hummersmør, hummersuppe o.lign.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.583 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her