Lav din egen sursød
sauce og server saucen varm eller kold som tilbehør til asiatisk mad eller til
helt almindelige danske frikadeller eller koteletter.
Arbejdstid: 25 min.
Kogetid: 5 min.
#
1 løg
2 fed hvidløg
10 g frisk ingefær
1-2 chili
2½ dl bouillon
2 spsk sherry
2 spsk vineddike
2 spsk sukker
2 spsk sojasauce
2-3 tsk majsstivelse
salt og peber
*
1. Pil løg og
hvidløg og hak dem fint.
Skræl ingefæren og
hak den fint.
Skyl chilierne,
halver dem og skrab frøene ud.
Hak frugtkødet fint.
2. Bland løg,
hvidløg, ingefær, chili og bouillon i en gryde.
Kog det igennem et
par min. og tilsæt sherry, vineddike, sukker og sojasauce.
3. Rør majsstivelse
ud i lidt koldt vand og jævn saucen.
Smag til med salt og
peber.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin