Bechamelsauce bliver efterhånden hyppigst lavet, når en lasagne skal lægges sammen. Den har dog også sin berettigelse til en lang række glimrende grønsagsretter, først og fremmest stuvninger.
Fremgangsmåden er den samme som til lasagne, men det er bedst at anvende letmælk i stedet for minimælk, da stuvningen ellers bliver lidt kedelig. Undlad også osten.
Til stuvninger skal grove grønsager som hvidkål og grønkål dampes møre i lidt vand først, men hvis man fx køber hakket grønkål eller spinat i frossen form, er det bare at dumpe det ned i bechamelsaucen. Stuvninger passer fortrinligt til lyst kød og fiskeretter. 4 personer.
4 dl minimælk / letmælk
salt og peber
reven muskat
jævning af 1 spsk hvedemel med top og lidt vand
Mælken koges op under hyppig omrøring, mens den krydres med salt, peber og revet muskat.
Når mælken koger, tages den af blusset, og en meljævning piskes i.
Kog mælkesaucen op igen, og lad den koge i 3-4 min.
Tips: Tag gryden bort fra blusset, når du tilsætter meljævningen, da melet ellers vil klistre, og saucen komme til at smage af hvedemel.
Et godt fif når saucen skal jævnes, er endvidere at tilsætte meljævningen lidt ad gangen og derefter koge saucen op. Så kan du se, om den skal være tykkere. Husk endvidere at røre jævnligt i saucen, da mælkesauce meget let brænder på.
Næringsberegning pr. person.
Fedt: 1,3 g 16e%
Protein: 6,9 g 40e%
Kulhydrat: 7,7 g 44e%
Kostfiber: 0,1 g
Energiindhold: 296 kj