Æg Florentine Toast er en god morgenmad eller brunchopskrift
som også kan serveres med gedeost og cremet avocado.
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca. 20 min.
#
250 g frossen hel spinat eller 400 g frisk
smør/margarine
salt, peber fra kværn
4 æg
4 skiver franskbrød
Sauce:
25 g smør/margarine
1½ spsk hvedemel
1½ dl mælk
1 dl piskefløde
1½ dl reven ost
*
1. Smelt fedtstoffet til saucen.
Rør melet i og spæd med mælk og fløde.
Lad saucen koge 3-5 min.
Tag kasserollen fra varmen og rør osten i.
Hold saucen varm, men den må ikke koge.
Smag den til med salt og peber.
2. Optø den frosne spinat i et dørslag.
Pres vandet ud.
Svits den optøede eller den letkogte friske spinat i lidt
fedtstof.
Drys med salt og peber.
Hold spinaten varm.
3. Æggene skal hårdkoges eller pocheres (se Tips).
Rist brødskiverne.
Læg brødet i et ovnfast fad og fordel spinaten over,
derefter de hårdkogte eller pocherede æg.
Hæld saucen over.
6. Gratiner retten under grillen eller ved kraftig overvarme
til overfladen er gylden, 3-5 min.
7. Serveres med det samme, enten som frokostret eller som aftensmad
med tomater til.
Tips: Sådan pocherer man æg
Bring 1 liter vand i kog med 1 tsk salt og 2 tsk eddike.
Slå et æg ud i en kop og lad det glide ned langs siden af
gryden/ kasserollen.
Vandet skal kun boble svagt, ikke bulderkoge.
Saml straks hviden omkring blommen ved hjælp af to skeer.
Lad ægget syde i det varme vand ca. 3 min.
Tag det op med en hulske.
Skær evt. ægget pænt til i kanten - uden at punktere det.