Logo

Rødfisk med lun grønkålssalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødfisk med lun grønkålssalat

 

En hel fisk....det er flot, og den er fuld af smag og saftighed. Til fisken er der en lækker grønkålssalat med æble-peberrodsdressing....en ren c-vitaminbombe.

30 min. 4 portioner

 

#

1 hel renset rødfisk med skind (ca. 1300 g)

10 g smør - smeltet

1 tsk groft salt

1 usprøjtet citron i skiver

 

Æble-peberrodsdressing:

2,5 dl cremefraiche 18%

1 groftrevet rødt æble, fx jonagold (ca. 100 g)

3 spsk fintrevet frisk peberrod

½ tsk groft salt

 

Lun grønkålssalat:

150 g rensede grønkålsblade uden ribber

15 g smør

2 rødløg i halve tynde skiver (ca. 150 g)

2 røde æbler i halve tynde skiver, fx jonagold (ca. 200 g)

¾ tsk groft salt

 

Tilbehør:

1 kg bagte kartoffelbåde

*

Sådan gør du

Tjek at rødfisken er helt renset for skæl, skær hovedet af og fjern rygfinnerne.

Skyl og tør fisken og læg den på en plade med bagepapir.

Pensl skindet med smør og lav 3-4 snit i skindet.

Drys med salt udvendigt og indvendigt og fyld fiskens bug med citronskiver.

Bag rødfisken øverst i ovnen ca. 20 min. ved 250 °C - varmluft.

 

Æble-peberrodsdressing:

Vend forsigtigt cremefraiche, æble, peberrod og salt sammen.

Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

 

Lun grønkålssalat:

Riv grønkålen i mundrette stykker.

Lad smørret smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.

Svits løgene i ca. 1 min.

Tilsæt grønkål, æbler og salt og svits i yderligere ca. 3 min.

Smag til og server den lune grønkålssalat sammen med stegt rødfisk, kartoffelbåde og æble-peberrodsdressing.

 

Tips: Du kan bruge rødfiskefilet uden skind, eller en anden fast hvid fisk - beregn ca. 500 g filet. Læg fiskefileterne på en plade med bagepapir. Pensl med smør, fordel citronskiverne og drys med salt. Bag filetstykkerne ved 250 °C - varmluft i 8-10 min., eller til fisken lige er gennembagt.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.085 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her