En rigtig dansk klassiker, som stadig serveres på mange
danske kroer. Du kan dog sagtens nyde den derhjemme, for tilberedningen er
ganske enkel.
Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 7 min. 2 personer. Er du alene
så halver portionen.
#
300-350 g magert friskhakket oksekød gerne til tatar
salt og peber
2 skiver groft lyst brød uden skorpe
25 g smør
Tilbehør:
1 lille rødløg eller 1-2 forårsløg
50 g syltede rødbeder
50 g syltet agurk
6 kæmpekapers og/eller 1 spsk saltede kapers
1 stykke hel peberrod
2 æggeblommer
4 hjertesalatblade
evt. 2 spsk pickles eller piccalilly
*
Pil rødløget og skær et par tynde skiver. Hak resten fint.
Hak rødbeder og syltet agurk.
Skyl saltet af kapersne og tør dem i køkkenrulle.
Skær skrællen af peberroden og høvl eller riv den fint.
Ælt kødet sammen med salt og peber og form det til 2 flade
bøffer på brødskiverne.
Steg dem med kødsiden nedad på en pande med smør i 3-4 min.
Vend dem og steg dem i 2-3 min., til brødet er gyldent.
Anret pariserbøfferne på tallerkner og læg løgringe og
æggeblommer ovenpå.
Anret tilbehøret omkring, pynt med salatblade og server
straks.
TIPS: Du kan også servere bøfferne med spejlæg i stedet for
med rå æggeblomme.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin