Appelsinsaften
fremhæver tomaternes smag og giver et dejligt, syrligt modspil til
koteletterne. Server paprikakoteletter i fad med ris, gerne
fuldkornsris. Tip Du behøver ikke bruge fedtstof,
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 15 min. Ikke fryseegnet. 4 personer.
#
4 svinekoteletter
½-1 tsk paprika
2 spsk olie
1 fed hvidløg
(finthakket)
500 g cherrytomater
(gerne blandede røde, gule og orange)
saft af 2 appelsiner
1 bundt basilikum
Tilbehør:
1 kg kogte kartofler
*
Bland paprikaen med ½
tsk salt og friskkværnet peber og drys den på koteletterne.
Mængden af paprika
afhænger af, hvor stærk paprikaen er, og hvor stærkt du kan lide at krydre
kødet.
Varm olien i en
gryde ved middel varme.
Svits hvidløg og
tomater i olien i 3-4 min.
Tilsæt
appelsinsaften og lad tomaterne simre i 4 min.
Tilsæt grofthakket
basilikum og smag til med salt og peber.
Brun koteletterne på
begge sider, skru ned for varmen og steg dem endnu 2-3 min. på begge sider ved
middel temperatur.
Server koteletterne
med de appelsinkogte tomater samt kogte kartofler eller godt brød.
Tips: Koteletterne
bliver mere saftige, mere møre og mindre brankede, hvis du vender dem 3 gange,
mens du steger dem. Det har Danish Meat Research Institute, Teknologisk
Institut fundet frem til.
TIPS: I stedet for
basilikum kan du bruge 1 lille håndfuld frisk oregano, estragon eller persille.
Se mere tilbehør her:
kartofler, ris, dampede grønsager eller brød
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin