Denne
mørbradgryde er tilberedt med en lys sauce smagt til med vineddike, sennep og
kapers, og rundet af med fløde. Luksus du har råd til.
2
personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid:
20 min.
#
250-300
g svinemørbrad
15
g smør eller 1 spsk olie
2
skalotteløg
1-2
fed hvidløg
2
porrer
1 spsk
lys vineddike
2
dl bouillon
1
dl piskefløde
evt.
majsstivelse eller saucejævner
1-2
spsk saltede kapers
2-3
tsk dijonsennep
salt
og peber
Tilbehør:
hakket persille
kartofler,
kartoffelmos, ris, korn eller pasta
*
Pil
skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint.
Rens
porrerne, og skær dem i skiver på skrå.
Skær
den afpudsede mørbrad i skiver, og krydr dem med salt og peber.
Brun
dem i en dyb pande eller stegegryde med smør eller olie.
Tag
kødet op, og steg skalotteløg og porrer bløde i panden.
Tilsæt
hvidløg, og steg i 1 min.
Tilsæt
vineddike, og kog det ind.
Tilsæt
bouillon, og giv det et opkog.
Tilsæt
fløde, og kog saucen igennem til passende konsistens.
Jævn
evt. med majsstivelse eller saucejævner.
Skyl
de saltede kapers, og dryp dem godt af.
Vend
dem i saucen, og smag til med sennep, salt og peber.
Læg
kødet tilbage i saucen, og varm retten igennem.
Server
mørbradgryden med et drys hakket persille og det valgte tilbehør.
TIPS:
Tilsæt evt også lidt friskhakket basilikum eller estragon sammen med persillen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
________________________________