Stroganoff tilberedes traditionelt med mørt oksekød. Vi har
lavet en variation med kyllingebryst i strimler.
Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 15-20 min. 2 personer. Er
du alene så halver portionen.
#
275 g kyllingebryst
250 g markchampignon
2 porrer
1 lille bundt persille
½ spsk olie
1 tsk paprika
salt og peber
1 fed hvidløg
2 dl hønsebouillon
1 tsk majsstivelse
2 spsk cremefraiche 18% eller 38%
Tilbehør: kartoffelmos eller kogte ris
*
Skær kyllingekødet i strimler.
Rens champignonerne og skær dem i kvarte.
Rens porrerne og skær dem i ringe lidt på skrå.
Skyl og hak persillen.
Brun hurtigt kyllingekødet i en varm wok eller på en stor
stegepande med olie.
Krydr kødet med paprika, salt og peber og tag det af panden.
Svits nu champignoner og finthakket hvidløg.
Tilsæt porrerne, vend godt rundt og krydr med salt og peber.
Spæd med bouillon og lad det simre 5 min.
Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
Vend kyllingekødet i og lad det hele varme igennem.
Tag panden af varmen og tilsæt cremefraiche.
Drys med hakket persille og server med kartoffelmos (se opskrift
her) eller kogte ris.
TIPS: Husk at cremefraiche 18% ikke må koge, så skiller saucen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin