Utroligt, men sandt: Denne indisk krydrede ret er ikke kommet fra Indien til Europa, men fra Europa til Indien! Tilberedning: 25 min. (+ tid til marinering)
# Ingredienser
400 g kyllingebrystfileter
50 g Tikka Masala-krydderi
3 spsk græsk yoghurt 10%
4 små rødløg
40 g frisk ingefær
1 spsk olie
1 dåse pizzatomater (400 g drænet vægt)
1 spsk koncentreret tomatpuré
0,75 dl piskefløde
salt og sort peber
* Tilberedning
Skær kyllingebrystet i terninger og bland dem med Tikka Masala-krydderiet og yoghurten i en skål.
Mariner kødet i 1 time.
2 rødløg hakkes, 2 rødløg skæres i smalle både.
Ingefæren skrælles og hakkes meget fint.
Olien varmes op på en pande.
Løg og ingefær svitses.
Kødet tilsættes, og det hele steges i yderligere 1 minut.
Dåsetomater, koncentreret tomatpuré og 1 dl vand hældes på panden og koges op.
Det hele koges under låg i 10 minutter ved mellemvarme.
Til slut tilsættes fløde, og retten smages til med salt og peber.
Server med løse ris eller pasta.
EKSOTISKE AROMAER
Færdige krydderipastaer til kød. Tikka kaldes de, kan man få i mange forretninger med asiatiske varer. Tandoori Tikka udfolder i øvrigt bedst sin pikante smag i forbindelse med grillet eller stegt kød.
--