Logo

Kebab med kornsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kebab med kornsalat

 

Kebab er kød på spid. Her er de lavet med krydret hakket kød.

Arbejdstid: 20 min. (+ optænding af grill) Hviletid: ca. 20 min. Stege/bagetid: 10 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

4 grillspid af træ

400 g hakket okse- eller lammekød

1 tsk kartoffelmel

1 tsk groft salt

2 tsk harissa (eller anden stærk chilisauce)

 

Kornsalat:

2½ dl perlespelt (eller forkogt korn)

½ dl ekstra olie

2 spsk frisk citronsaft

2 håndfulde bredbladet persille (hakket)

1 spsk fintklippet mynte

2 fed hvidløg (knuste)

salt og friskkværnet peber

4-5 tomater (små terninger)

1 agurk (små terninger)

 

Tilbehør: citron i både og evt. brød

*

 

Tænd grillen.

Ælt kødet sammen med kartoffelmel, salt og harissa.

Form fire kødboller, sæt dem på spiddene, og tryk dem lidt flade.

 

Kornsalat: Kog perlespelt i rigeligt, letsaltet vand i ca 20 min, til de er møre, men stadig har lidt bid.

Dryp korn perlerne af i en sigte og lad dem afkøle.

 

Bland olie, citronsaft, persille, mynte og hvidløg, og vend de kogte perler i sammen med tomat og agurk.

Smag til med salt og peber.

 

Pensl kødet med olie og brun det på begge sider på den varme grill.

Sæt grillristen lidt op og steg dem videre i ca. 5 min. på hver side, til de er gennemstegt.

Server kebab-spiddene med kornsalat og citron.

 

TIPS: Du kan også stege kebabspiddene på en grillpande eller under grillen i ovnen.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.024 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her