Logo

Kødboller i persillesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kødboller i persillesauce

 

Vi har lagt bollerne i en dejlig persillesauce med sukkerærter. Du kan også lave retten med masser af frisk dild eller blandede krydderurter.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 20 min.

 

#

Kødboller:

500 g hakket svine- og kalvekød

2 tsk groft salt

4 spsk hvedemel

1 æg

2 dl mælk

friskkværnet peber

 

Persillesauce:

250 g sukkerærter (evt. fra frost)

1 bundt persille

25 g smør

2½ spsk hvedemel

5 dl kogelage

salt og friskkværnet peber

1-2 tsk vineddike

 

Tilbehør: pillekartofler

*

 

Rør kødet sejt med salt.

Rør gradvist mel, æg og mælk i.

Rør, til farsen er smidig, og krydr med friskkværnet peber.

 

Kog 1 liter vand med 2 tsk groft salt i en gryde.

Form farsen til boller, og læg dem direkte i det kogende vand.

Skru ned, og lad det simre ganske stille i 12-15 min, til kød bollerne stiger op til overfladen.

 

Rens ærterne, og del dem evt. i mindre stykker.

Skyl og hak persillen.

 

Smelt smørret i en gryde, rør melet i, og bag det igennem under omrøring.

Spæd gradvist med siet koge lage fra bollerne, og kog saucen igennem under omrøring i mindst 5 min.

 

Tilsæt ærterne, og kog et par min.

Tilsæt persille, og smag til med salt, peber og evt. lidt eddike.

Læg kød bollerne i saucen, og server med kogte, pillede kartofler og persilledrys.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.241 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her