Udbyttet på den lille knurhane
er ikke særlig stort, til gengæld er det faste, lyse kød yderst velsmagende.
Det har en mild fiskesmag med en god fedme
20 minutter 4 personer
# Ingredienser
4-8 hele knurhaner
½ dl fiskefond eller vand
40 g smør
kviste af timian
1 spsk rapsolie
1 citron
1 fed hvidløg
*
Sådan gør du
Skær hovedet af fiskene lige bag finnerne.
Tag indvoldene ud, skyl fiskene i koldt vand, og tør dem med
papir.
Fyld fiskene med grofthakkede hvidløgsfed, citronskiver,
smør og timian.
Krydr fiskene med havsalt og peber, og steg dem 1-2 min. i
olie ved høj varme på en pande.
Læg dem i et ildfast fad, hæld fiskefond over, og bag dem
10-15 min. i ovnen ved 160 °C.
Server med ærter à la française og små nye kartofler
Billedet viser rødspætte og ikke knurhane.