Prøv havkat næste gang du er hos fiskehandleren eller det velassorterede supermarked. Du vil bestemt ikke fortryde ... der er vildt lækkert
Servering til 4 personer
#
4 skiver havkat
2 løg
2 tomater
250 g champignon
50 g smør
2 spsk persille
salt og peber
*
Læg fiskeskiverne i et smurt ovnfast fad
Læg løgskiver, tomatskiver og champignonskiver ved.
Drys salt og peber over, og læg smørklatter på.
Dæk fadet med låg eller folie.
Sæt fisken i ovnen ved 200 °C i 15-20 min., til den er mør.
Ved anretningen drysses fisken med hakket persille eller
dild.
Serveres med kogte kartofler, løskogte ris eller flute.
Variation: Fisken
kan dampes mør i fadet med lidt vand, tilsat salt, hakket løg, dild, hel
peberfrugt og lidt citronsaft.
Af denne suppe laves derefter en god karrysauce, der smages
til med fløde og hældes over den kogte fisk i fadet.
Muslinger eller rejer kan drysses over til sidst.