Denne skønne grød med grove flager og fx jordbær, brombær og
... Om morgenen røres grøden grundigt rundt og toppes med friske bær eller nødder
og ...råkosten mangler ikke
Til 1 person.
Tilberedningstid: 10 min. Kogetid: 5 min. Ikke fryseegnet
50 g grove flager, fx
spelt, byg, rug og/eller havre
1½-2 dl koldt vand
1 nip salt
100 g friske bær, fx
jordbær, brombær eller ribs
1 æble
100 g gulerod
1 tsk stødt kanel
*
Kog korn og vand ved
lav varme 5 min. under omrøring - tilsæt mere eller mindre vand, alt efter hvor
tyk grøden skal være.
Rør salt i.
Skyl bær, æble og
gulerod og aftør.
Riv æble og
guleroden til en råkost.
Tag gryden af varmen
og spis grøden drysset med kanel og pyntet med bær.
Spis råkosten ved
siden af.
Kalorier: 352 kcal. Protein
9 g (10%) Kulhydrat 67 g (76%) Fedt 5 g (14%)
Kostfibre 15 g.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin