En galette er en
fransk tærte bagt uden form, så den er nem at lave som hverdagsmad. Server evt.
med en stor skål salat..
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: ca. 25 min. Dejen er fryseegnet. 4 personer
#
Fyld:
600 g kartofler
1 squash
1 løg
2 spsk olie
250 g cherrytomater
salt og peber
150 g feta
2 spsk syrnet fløde
5% eller 9%
1 potte basilikum
Dej:
175 g hvedemel
75 g fuldkornsmel
1 tsk salt
100 g koldt smør
½ dl koldt vand
Hvidløgsdressing:
1 fed hvidløg
2 dl syrnet fløde 5 eller 9%
Tilbehør:
evt. grøn salat
*
1. Dej: Bland de to
slags mel og salt.
Skær smørret i små
stykker og smuldr dem i melet.
Tilsæt vand og ælt
dejen hurtigt sammen.
Klap dejen flad, pak
den ind i køkkenfilm og lad den hvile i køleskabet, mens du laver fyldet.
2. Fyld: Skrub
kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Skær squash og løg i
½ cm tykke skiver og svits dem i olien på en stor pande.
Tilsæt kartoflerne
og svits dem med i 5 min.
Krydr med lidt salt
og peber.
Halver tomaterne og
bland dem med kartofler og grønsager.
3. Tænd ovnen på 180
°C.
Rul dejen ud mellem
to stykker bagepapir til en stor cirkel (ca. 30 cm i diameter) i 2 mm's
tykkelse.
Læg den på en
bageplade med bagepapir.
4. Læg fyldet på
midten af dejcirklen og bred det ud til ca. 5 cm fra kanten.
Smuldr fetaen over
fyldet.
Fold dejkanten ca. 5
min. ind over fyldet.
Pensl dejen med
syrnet fløde og bag galetten i ovnen i 30-40 min., til dejen er gylden og
gennembagt.
5. Dressing: Rør
presset hvidløg sammen med syrnet fløde og smag til med salt og peber.
6. Drys galetten med
basilikumblade og server med hvidløgsdressing og evt. en skål grøn salat.
TIPS: Du kan stege
squash og løg med lidt baconterninger eller blande et par skiver skinke i
strimler sammen med fyldet.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin