Det kan være svært at finde gode opskrifter på vegetarmad,
som du både kan servere for dine vegetar-venner og de kødelskende gæster, men
vi har fundet den perfekte vegetarret til netop de lejligheder.
Frittata er en italiensk æggekage, som først steges på
panden og derefter i ovnen. Har du ikke en pande, som kan tåle at komme i ovnen,
kan du blot stege frittataen færdig på panden med et låg over. Den er rigtig
god vegetarmad, fordi den fylder godt maven og ikke skræmmer de traditionelle
kødelskere væk.
Tid: 30 minutter. Ovntid: 8-10 minutter. Antal personer: 2
# Det skal du bruge til frittata med tomat og gedeost:
2 tomater
4 æg
2 æggehvider
1 tsk salt
olie til stegning
200 g gedeost i rulle
Rucolasalat:
½ bundt forårsløg
100 g rucola
olie
æbleeddike
Tilbehør:
rugbrød
smør
*
Vegetarmad: Sådan laver du frittata med tomater og gedeost:
1. Skær et lille kryds i bunden af tomaterne.
Læg dem i en gryde med kogende vand i 15-20 sekunder.
Tag dem op, og læg dem over i en skål med koldt vand.
Pil forsigtigt skindet af tomaterne.
Halver dem, fjern de våde kerner, og skær tomatkødet i
strimler.
2. Tænd ovnen på 220 °C.
Pisk æg, æggehvider og salt sammen med et piskeris.
Opvarm olie på en pande, som kan tåle at gå i ovnen.
Hæld æggemassen på panden, og steg frittataen i 5-6 minutter
ved middel varme, til bunden har sat sig.
Fordel tomatstrimler og ost skåret i skiver oven på
frittataen, og lad det falde lidt ned i æggemassen.
3. Sæt panden ind i ovnen, og lad den stege færdig i 8-10
minutter, til overfladen er fast.
4. Rucolasalat: Rens forårsløgene, og snit dem fint.
Skyl og tør rucolaen.
Vend forårsløg og rucola med olie og æbleeddike.
5. Servering: Top frittataen med rucolasalaten, og sæt
rugbrød og smør frem på bordet.
Tips: Frittataen smager også godt kold, så du kan sagtens
gemme den i køleskabet og tage den med i madpakken dagen efter eller lave den i
forvejen, hvis du skal til et sammenskudsgilde.