6 personer Iblødsætningstid: ½ døgn. Kogetid i trykkoger: 15 min.
# Ingredienser
250 g hvide bønner
250 g kartofler i terninger
250 g courgette i skiver eller firkanter
250 g grønne bønner
250 g gulerødder i skiver eller firkanter
1 løg, grofthakket
4-5 flåede tomater (evt. fra dåse)
salt, peber
1 laurbærblad
1 ½ l suppe, bouillon eller vand
* Tilberedning
Læg bønnerne i koldt vand ½ døgns tid.
Kom alle grønsagerne i trykkogeren med krydderier og suppe eller vand.
Hæld vandet fra bønnerne og kom også dem i gryden.
Læg låg på trykkogeren og bring den på tryk.
Lad det koge 15 min.
Tag hurtigt trykket af gryden.
Smag suppen til og server flûtes eller groft landbrød til.
Tips: Suppen kan tilsættes 200 g nudler efter den er gået af tryk. Lad dem koge i suppen 5 min. uden låg. Et par knuste hvidløgsfed samt ½ spsk finthakket basilikum kan kommes i suppen lige inden den serveres.