En overdådig opskrift på blomkål polonaise, her får man
sådan cirka et helt blomkål med hakkede æg og persille eller purløg.
Brødet til denne ret
må gerne være nogle dage gammelt. Æg- og brødblandingen kan også bruges som
topping til friskdampede asparges eller skorzonerrødder.
Arbejdstid:
15 min. Kogetid: 12 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver
portionen..
#
1 blomkål
2 skiver lyst brød
15 g smør
2 æg (hårdkogte)
1 bdt persille eller purløg
salt og peber
*
Rens blomkålshovedet
og læg det i en gryde med letsaltet, kogende vand.
Lad det simre under
låg, til det er mørt (ca. 12 min).
Skær skorperne af
brødet og hak det groft med en kniv.
Rist det gyldent på
en pande med smør.
Hak de hårdkogte æg
og skyl og hak persillen.
Tag blomkålshovedet
op og lad det dryppe godt af.
Anret det på et fad
og drys med ristet brød, æg og persille.
Server straks som
grøn ret til 2 personer eller tilbehør til 4.
Du kan også dele kålen i buketter og dampe dem møre i ca. 5
min.
J
madABC.dk er en kogebog med nemme madopskrifter, Madplaner, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min. og...
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin