Logo

Biksemad med nye kartofler og grønne asparges

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Biksemad med nye kartofler og grønne asparges

 

Biksemad af nye kartofler og masser af grønne urter. Vi elsker biksemad og ... Helt klassisk men med lidt mere af det friske grønne. En dejlig ret du med stor fryd kan lave hele året rundt, men som jeg synes smager særligt fantastisk i foråret med masser af asparges og andre lækker forårsgrønsager.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 25 min. Stegetid: 12-15 min.

#

150 g tørsaltet bacon eller pancetta

300 g kogte nye kartofler

150-250 g grønne asparges

1 bundt forårsløg

1-2 spsk olie

salt og peber

 

Tilbehør:

125 g hvid ost (fx feta eller salatost)

*

 

Skær bacon i strimler eller terninger.

Skær de kogte kartofler i små stykker.

Skyl de grønne asparges, skær dem i snitter, og kasser de nederste, træede ender.

Rens forårsløgene, og snit dem fint.

 

Steg baconstykkerne gyldne på en stor pande - tilsæt evt. lidt olie om nødvendigt.

Hæld kartoflerne på panden, og steg dem gyldne - rør af og til.

Tilsæt de grønne asparges, og steg i yderligere 2-3 min.

Krydr med salt og peber, og drys med forårsløg.

 

Server med brud eller terninger af hvid ost.

 

Tips: Du kan også servere biksemaden med spejlæg, røræg eller pocherede æg.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.444 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her