Den gode gamle
klassiker "Skidne æg" blev traditionelt serveret påskelørdag. Vi har
brugt to slags sennep til saucen. Udvid gerne retten med grønsager fx med lidt
friskdampet broccoli.
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 10min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
15 g smør
1 spsk hvedemel
1½ dl hønsebouillon
1 dl mælk
1 spsk fiskesennep
½-1 spsk dijonsennep
2-3 æg
1 bdt purløg,
persille og/eller kørvel
salt og peber
Tilbehør: rugbrød
eller kogte eller brasede kartofler
*
Smelt smørret i en
gryde, rør melet og bag det igennem under omrøring.
Tilsæt bouillon og
mælk lidt ad gangen under omrøring og kog saucen 8-10 min.
Smag til med sennep,
salt og peber.
Kog æggene smilende
7-8 min. Fordel saucen i to varme tallerkner og læg halve pillede æg i.
Drys med fintsnittet
purløg, hakket persille og/eller kørvel og server straks med rugbrød eller
kartofler.
TIPS: Drys evt. lidt
hakket sprød-stegt bacon over - det smager godt.
Se mere lækkert tilbehør her