Nyd en skøn salat til aftensmad - det er let og lækkert og
kan varieres på utallige måder.
Arbejdstid: 25 min. x Stegetid: 10 min. 2 personer. Er du
alene så halver portionen.
# Ingredienser til Spidskålssalat med
avocado, citron og laks:
250 g laksefilet
salt og peber
½ spsk olie
1 økologisk citron
1 tsk ahornsirup eller muscovadosirup
2 spsk olie
1 spidskål
1 avocado
1 bundt dild
Drys:
30 g mandler
½ spsk olie
¼ tsk chiliflager
½ tsk flagesalt
*
Sådan laves Spidskålssalat
med avocado, citron og laks:
Skær skindet af laksen og skær kødet i terninger.
Krydr dem med salt og peber og steg dem gyldne på en varm
pande med olie - de må gerne være en smule rå indeni.
Hæld dem ud på en tallerken.
Rør fintrevet citronskal sammen med 1 spsk citronsaft, sirup
og olie.
Smag til med salt og peber.
Skær kålen i kvarte og skær stokken ud.
Skær kålen i tynde strimler og vend dem sammen med
dressingen.
Halvér avocadoen og tag stenen ud.
Tag frugtkødet ud af skallerne, skær det i skiver og vend
dem i salaten sammen med lidt fintsnittet dild.
Rist mandlerne på en pande med olie 3-5 min.
Drys med chiliflager eller friskkværnet sort peber samt salt
og rist dem et par min mere.
Afkøl og hak mandlerne groft.
Anret salaten på to tallerkener og fordel laksestykkerne i
salaten.
Drys med de hakkede ristede mandler.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
----------- ooo OÔO ooo -----------