De fleste husker da
Lady og vagabonden delte en portion spaghetti i den berømte Disney-tegnefilm.
Her er dog nok til to portioner.
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 20 min. Fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
200 g hakket kød
(okse, svin eller kalv)
½ lille løg
1 fed hvidløg
1 æg
1 skive lyst brød
1 tsk revet
citronskal
½ tsk oregano
salt og peber
50 g parmesanost
Endvidere:
2 spsk hvedemel
1 spsk olie
1 glas tomatsauce til
pasta
200-250 g spaghetti
parmesanost
*
Pil løg og hvidløg
og hak dem fint.
Ælt det sammen med
kødet og tilsæt æg, revet brød krumme, fintrevet citronskal, oregano, salt og
peber.
Riv parmesanosten og
rør den i farsen.
Form farsen til
kødboller og tril dem i mel.
Brun dem på en pande
med olie 4-5 min. og tilsæt tomatsauce.
Lad det simre 10-15
min.
Kog pastaen "al
dente" (med bid) efter pakkens anvisning.
Hæld pastaen på et
dørslag og anret med kødboller og sauce.
Giv parmesanost til.
TIPS: Varmt hvidløgsbrød
er også lækkert til.
Kog evt. din egen
tomatsauce: Steg lidt finthakket skalotteløg og hvidløg bløde og blanke i en
gryde med olie og tilsæt 1-2 dl vin.
Kog det ind til det
halve og tilsæt 1 dåse hakkede eller purerede tomater; 2-3 tsk tørret oregano,
salt og peber.
Lad saucen simre 15
min. og smag til med citronsaft, salt og peber.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin